Värdesätts din kommunikation?

Vilket innehåll skall ni kommunicera så att det värdesätts av era potentiella kunder?

Innehåll i din kommunikation:

  • 10 – 20 % av det innehåll som du kommunicerar i sociala medier och i fysiska möten med potentiella kunder bör utgå från ditt företags verksamhet. Det som är er affär och på vilket sätt du skapar värde.
  • 80 – 90 % av det innehåll som du kommunicerar i sociala medier och i fysiska möten skall vara skräddarsytt och riktat mot dina potentiella kunders situation. Utgångspunkten är dina kunders affär och deras utmaningar. Förutom att skriva och sprida ett innehåll som kan hjälpa dina kunders affär är det bra att även promota det dina kunder kommunicerar i olika kanaler.

Kundberättelser är ett kraftfullt och relevant sätt att kommunicera. Innehållet i kundberättelsen skall handla om hur du och ditt företag har levererat ett värde till dina tidigare kunders affär. Använd riktiga business case i dina kundsamtal. Vilka var utmaningarna och vad blev resultatet av ert samarbete?

Att låta dina nuvarande kunder bli en del av dina berättelser är ett sätt att både vara en ambassadör för dina kunder och samtidigt påvisa din egen kunskap och expertis.

Kundberättelser är helt enkelt en ärlig återberättelse av den resa som du och dina kunder tagit tillsammans i syfte att uppnå relevanta och värdefulla affärsresultat.

Ett sätt att få in kundberättelser i era samtal med kunder är att sätta det som en mätpunkt i er säljprocess.

När du levererar historier som handlar om hur du samarbetat med kunder så är det lättare att hålla dina diskussioner på rätt nivå, dessutom kommunicerar du ett kundvärde. Detta gör att hela samtalet handlar om din kund och inte om dig och ditt företag.

Min erfarenhet är att det är den här typen av konversationer som kunder önskar att ha vilket gör att oavsett om du kommunicerar med potentiella kunder i sociala medier eller i fysiska möten så blir det en bra och intressant upplevelser för kunden.

Historier som inbegriper dina kunder och som berättar hur du lyckats skapa lojala kunder antyder att du kommer att ägna den tid och kraft som behövs för att skapa ett bra resultat. Detta utan att du behöver använda dig av exempelvis en säljpitch.

Om du vill så kan dina kundreferenser bli din största tillgång när det kommer till att generera nya affärsmöjligheter.

Vill du veta mer hur du skapar ett bra innehåll i din kommunikation som är ett säljande innehåll och inte enbart ett marknadsförande innehåll? Skicka då ett mail till fredrik@fsteinholtz.se eller ring mig på +46(0)73-661 09 12.

Om Fredrik

Som föreläsare, rådgivare och tränare brinner jag för att varje dag hjälpa säljare att påvisa kunskap, trovärdighet och förmåga. Detta för att skapa bättre förutsättningar att göra affärer, påskynda sälj-/köpprocessen och för att öka pipeline och intäkter.

Om du skulle vilja diskutera just era utmaningar så kan du skicka mig ett meddelande här på LinkedIn eller så kan ni ringa mig på +46(0)73-661 09 12.

Hälsningar

Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *