Så använder du Social Selling för att visa intresse

Tack vare digitaliseringen har vi nu tillgång till så gott som all information vi vill ha och vi kan dessutom välja vad vi vill läsa om och från vem. Läs dina nyheter på morgonen digitalt. Använd hjälpmedel så som Tn.se, Branschtidningar, Pocket, LinkedIn Sales Navigator, Google alerts, facebook, twitter, instagram etc för att hålla koll på vad som händer i din omgivning.

Ställ in dessa verktyg på att följa dina kunder och potentiella kunder. Ställ även in dem för att ge dig information kring konkurrenter och andra som kan ge dig viktig information. Utnyttja sedan den information du får fram för att knyta kontakter och bygga ditt varumärke.

Personligen ställer jag in de verktyg jag använder för att bevaka exempelvis 20 av mina potentiella kunder.

  1. När jag startar min dator på morgonen så kommer information om mina potentiella kunder till mig istället för att jag skall behöva leta upp informationen.
  2. När jag sedan går igenom det material som kommit till mig så letar jag efter information som kan vara intressant för mina potentiella kunder och som jag kan upplysa dem om.
  3. Därefter skickar jag mail till de personer som jag hittat något intressant till.

Jag använder samma verktyg för att ta till mig kunskap inom olika områden.  

  1. Det jag sedan lärt mig förmedla jag vidare till mitt nätverk. Exempelvis, om du säljer mot försäkringsbranschen så kan du följa bloggar som är fokuserade på just den branschen.
  2. Det handlar om att lära sig att förstå en bransch och att sedan visa att man förstår branschen. Exempelvis genom att sprida information eller att kommentera andras inlägg och bloggar.

Att sprida en artikel som du nyligen läst tar bara några sekunder och genom att göra det så bygger du ditt varumärke.

Detta är ett exempel på hur du kan arbeta med Social Selling.

Jag tar gärna en diskussion med er om Sociala Selling och på vilket sätt det skulle öka effekten av just era säljinsatser.

Ni är välkomna att skicka mig ett mail på fredrik@fsteinholtz.se eller slå mig en signal på 073-661 09 12 så kan vi fortsätta vår diskussion.

Lycka till med affärerna idag!