Behövs en säljcoach?

För mig har säljcoacher varit bra för min utveckling. I slutet skriver jag varför jag tycker att detta är viktigt.

Under de senaste 9 åren har jag tagit hjälp av olika säljcoacher och de har varit en av anledningarna till min framgång. Bakgrund och erfarenhet på säljcoacherna har varierat beroende på vart jag befunnit mig i min utveckling. Jag tror att det första steget som handlar om att välja säljcoach är det viktigaste. Välj med omsorg och låt det ta tid. Det finns oerhört många att välja mellan och det kan vara svårt att veta vem man skall välja. Ta referenser och stäm av resultat och effekt på deras insats. Spelar ingen roll om coachen i fråga har tusentals timmar av erfarenhet om deras klienter inte är nöjda med slutresultatet.

Det blir allt svårare att arbeta med försäljning inom B2B. Det råder med all sannolikhet olika åsikter kring varför det blir svårare. De två vanligaste orsakerna som mina kunder anger är följande;

  1. Det blir allt svårare att träffa viktiga beslutsfattare
  2. Det blir allt svårare att särskilja sig från sina konkurrenter

Köpare avfärdar samtal och email från personer de inte känner i så mycket som 90 % av tillfällena. Trots detta så fortsätter vissa säljare att använda detta arbetssätt. Jag tror att det finns bättre alternativ än kalla samtal MEN om kalla samtal funkar för just dig så finns det inte någon anledning att ändra på det.

Efter att ha arbetat med försäljning i snart 20 år så är min erfarenhet att det aldrig har funnits och kommer heller aldrig att finnas endast ett sätt att arbeta på för att lyckas med försäljning. Exempelvis så är inte Social Selling den enda lösningen på hur du idag skall arbeta för att lyckas med försäljning men det är ett sätt som passar vissa branscher och vissa personer men inte alla.

Alla branscher och kunder är olika och de flesta affärer ser olika ut och ett arbetssätt fungerar inte för alla. Varför? Finns många anledningar men en anledning kan vara att deras köpare förväntar sig att bli bemötta på ett visst sätt och på en viss arena.

Vi lever i ständig förändring och så gör även näringslivet och det går i en rasande fart. Det är inte alltid lätt att hålla koll på allt som händer och samtidigt ha säljmål att uppfylla. Det är här en säljcoach kan vara ett stöd.

En säljcoach som hjälper dig att fatta bra beslut och guidar dig i vardagen.

En säljcoach uppgift är i slutändan att fungera som en katalysator för att hjälpa sina klienter att uppnå sina mål.

Av egen erfarenhet vet jag att det ger resultat!

5 saker som gjort att jag valt att använda mig utav en säljcoach;

  1. Du är för nära dina egna tjänster och produkter och behöver ett utifrån perspektiv på dem.
  2. Du vill förkorta din inlärningskurva och göra snabbare framsteg och uppnå snabbare resultat.
  3. Du vill bolla säljidéer och säljstrategier med någon utomstående för att få nya perspektiv på dem.
  4. En bra rådgivare förväntar sig att du får saker gjorda och skulle det vara så att du inte levererar enligt överenskommelse så är de där och påminner dig om det.

Om ni vill diskutera detta vidare är det bara att ringa mig på +46 (0)73-661 09 12.

Lycka till!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *