6 steg till fler kvalitativa möten

Tänk om du kunde få fler kvalitativa möten med viktiga kunder. Du skulle få in fler affärer bara genom att arbeta smartare. En aktivitet som har hjälpt mig och mina kunder att arbeta smartare är daglig omvärldsbevakning.

Skapa en daglig rutin

När du exempelvis använder sociala medier i din dagliga spaning så är det viktigt att du är strukturerad och organiserad.

Exempel.

  • Avsätt tid varje dag i din kalender.
  • Ha din lista på befintliga kunder och drömkunder uppdaterad.
  • Ha koll på vilka sociala medieplattformar dina kunder och befintliga kunder finns på.
  • Ha en färdig lista på de nyhetsmedier och branschtidningar du skall gå igenom.
  • Du bör veta vad som är viktigt för dina befintliga och potentiella kunder.
  • Interagera med dem.

30 minuter av daglig omvärldsbevakning i sociala medier

1. Scanna av aktuella nyhetsmedier och branschtidningar som är aktuella för dina befintliga kunder och drömkunder.

2. Gör en aktivitet på de sociala medieplattformar som dina befintliga kunder och drömkunder befinner sig på. Dela exempelvis en länk till en artikel. Det Innehåll du delar kan vara från dig och ditt företag eller från en av dina befintliga kunder eller drömkunder. Det kan då tex handla om något som hänt i deras bransch.

3. Gilla, kommentera eller dela aktiviteter från befintliga och potentiella kunder. Titta på din lista med befintliga kunder och drömkunder, gå igenom vad de har för aktiviteter. Se vad de individer du följer i dessa företag har gjort för aktiviteter. Att gilla en aktivitet från en befintlig eller potentiell kund är ett snabbt sätt att hålla kontakten.

4. Gå igenom dina meddelanden. Svara på meddelanden från befintliga kunder och dina potentiella kunder.

5. Skicka ett meddelande via exempelvis LinkedIn eller Twitter. Hitta nyckelpersoner som du önskar skapa kontakt med. Skicka dem ett kort meddelande, exempelvis en länk till en intressant artikel som du enligt din spaning tror att de kan vara intresserade utav eller så kan du skicka information om ett event du sett som skulle intresserad dem. Skicka meddelande via deras aktuella sociala medieplattformar eller mail.

6. Boka möte för att diskutera en utmaning som du sett att mottagarens företag eller marknad har.

Detta är något som du kan göra på 30 minuter och det varje dag och det är enkelt att göra från mobilen.

Mitt resultat

1. Jag får fler möten med beslutsfattare. Jag bygger relation som leder till olika samtal och affärer.

2. De personer jag skapar kontakt med lär känna mig och jag får en möjlighet att bygga förtroende. När jag ställer olika frågor så tar de sig tid att svara och det oavsett vilken funktion de har.

3. Jag har lärt känna personer som jag annars förmodligen skulle haft mycket svårt att komma i kontakt med. Vissa av dem har blivit kunder andra har jag en förhoppning om att göra affärer med i framtiden.

4. Det har givit mig möjligheten att hjälpa andra att skapa kontakt med potentiella kunder till dem.

Lycka till med affärerna idag!

Hälsningar Fredrik